Príspevky

Mexické soté z morčacieho mäsa

Obraz
Mexické soté vymysleli najskôr v strednej európe. Neviem totiž, že by sa robilo práve v mexiku - skôr nejaký kuchár potreboval nazvať rýchlo spravené jedlo - lebo takým aj je, tak, aby predsa len vystihol aj ďalšie použité ingrediencie - hlavne kukuricu, papriku, chilli, paradajky.. V každom prípade - aj napriek použitým polotovarom, je to jedlo, ktoré je chutné a stojí za to aby sme ho zaradili aj medzi naše videorecepty. Je naviac prirodzene bez lepku. Nech sa páči recept na rýchly obed, alebo večeru...

Rolky zo zemiakového cesta s plnkou

Obraz
Recept na rolky zo zemiakového cesta s plnkou z kuracieho mäsa , špenátu, sušených paradajok a syra. Recept je prirodzene bez lepku, priniesli sme ho v rámci videokanála celiatik v kuchyni. Pokiaľ použijete surové paradajky - odporúčame prisoliť aj cesto aj plnku.....

Kurací vývar na ázijský spôsob

Obraz
Kurací vývar na ázijský spôsob. Recept je prirodzene bez lepku, je nutné ale použiť aj verziu sójovej omáčky bez lepku - japonskú Tamari. Videorecept sme priniesli v rámci videokanála Celiatik v kuchyni. Tento vývar je oproti klasickému kuraciemu vývaru oveľa aromatickejší. pripravte si polievku s netradičnou chuťou podľa nášho receptu.

Tekvicový chlieb s kváskom bez lepku.

Obraz
Recept na tekvicový kváskový chlieb bez lepku. Recept priniesol videokanál celiatik v kuchyni. Základom sú múky bez lepku - Nutrifree mix per pane, Schär Mix B, pohánková a kukuričná múka. Plus tekvicové pyré z tekvice hokaido a tekvicové semienka.

Bratislavské rožky bez lepku

Obraz
Špecialita z Bratislavy - sladké Bratislavské rožky. Prinášame regionálny recept upravený pre bezlepkový diétu. Pripravujú sa s makovou, alebo orechovou plnkou, v našom videorecepte je verzia s makovou plnkou. Základom je tenké cesto, ktoré obsahuje viac tuku - bravčovú masť aj maslo.

Bryndzové halušky - tradičná slovenská kuchyňa (verzia bez lepku)

Obraz
Recept na tradičné bryndzové halušky vo verzii bez lepku. Pohánková múka dáva bryndzovým haluškám výraznejśiu chuť a v spojení s ovčou bryndzou sú chuťovo výnimočné. Asi najznámejšie jedlo zo Slovenska - ako teda pripravíte bryndzové halušky a naviac aj bez lepku.

Kokosové popraskance (crinkles) s mixovaným drobným ovocím

Obraz
Špecialita z Bratislavy - sladké Bratislavské rožky. Prinášame regionálny recept upravený pre bezlepkový diétu. Pripravujú sa s makovou, alebo orechovou plnkou, v našom videorecepte je verzia s makovou plnkou. Základom je tenké cesto, ktoré obsahuje viac tuku - bravčovú masť aj maslo.